OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD Atlas Mechelen - Futsal Topsport Antwerpen  1-8 (1-4)

DATUM 09-03-2011

DOELPUNTEN 4’ 29” minuut : Mustapha Harram: 0 - 1, 6’ 41” minuut : Ahmed Sababti: 0 – 2, 11’ 44” : 1 – 2, 14’ 25” Ahmed Sababti: 1 – 3, 14’ 40” Mustapha Harram: 1 – 4, 24’ 35 Karim Bachar : 1 – 5, 28’ 19” Amar Zouggaghi : 1 – 6, 33’ 42” Karim Bachar : 1 – 7, 36’ 49” Ahmed Ajouaou : 1- 8

VERSLAG Ondanks het late uur (22.15 uur) waren er toch een groot aantal supporters van FT Antwerpen naar Mechelen gekomen om hun ploeg te steunen. Carmelo Nieddu kon buiten Ilyas El Haoual (nog steeds wat last van zijn blessure) rekenen op zijn volledige kern, die ondanks de vermoeidheid na de wedstrijd van vrijdag tegen A&M Chatelineau toch een prima wedstrijd speelde. Vanaf de eerste minuut probeerde FT Antwerpen de wedstrijd in handen te nemen, maar Atlas Mechelen wou zich niet zomaar gewonnen geven en bood stevig weerwerk, gesteund door een fanatieke supportersgroep. Na driemaal van bal veranderd te hebben (te plat, te versleten) kon er eindelijk normaal gevoetbald worden. Het duurde tot in de 15de minuut eer FT Antwerpen de score kon openen. Harram kon een hoekschop voorbij de Mechelse doelman plaatsen.
Twee minuten later zette Ajouaou en Sababti een mooi een twee op en deze laatste kon de score verder uitbouwen. Atlas Mechelen gaf zich nog niet gewonnen en in de 12de minuut kon het de score milderen.
Van paniek bij FT Antwerpen wegens dit tegendoelpunt was er geen sprake en zette hun offensief verder op poten. In de 15de minuut kwam het tweemaal tot scoren. Eerst was er Sababti die vanuit de tweede lijn snoeihard uithaalde en de Mechelen doelman geen schijn van kans liet. Enkele seconden later was het Harram die een snelle tegenaanval aan de tweede paal kon afwerken.
De wedstrijd bolde verder uit zonder moemenswaardige feiten tot in de allerlaatste seconden FT Antwerpen een fout maakte. Even overleg bij het scheidsrechterduo, Want bij Antwerpen zou de teller op 5 gestaan hebben (iets wat niet van op de tribune en spelersbank te zien was, daar het manuele bord voor het aangeven van de foutenlast vanaf daar niet te zien was) en de derde scheidsrechter het had nagelaten om dit duidelijk aan te geven. De 10 meter van Mechelen spatte op het doelkader en de stand bleef ongewijzigd.
Ruststand : 1 - 4

De tweede helft begon zoals de eerste. FT Antwerpen ging op zoek naar doelpunten en Atlas Mechelen deed er alles aan om dit te voorkomen. Het gevaar voor lijf en leden van onze jongens werd met de minuut groter. In de 25ste minuut kon Bachar een prima assist van Ajouaou afwerken.
Enkele minuten lieten Harram, Achabar en Zouggaghi een aanval uit het boekje zien. Zij speelde de gehele Mechelse verdediging uit en het was Zouggaghi die de afwerker van dienst was.
FT Antwerpen nam wat gas terug en Mechelen trachtte ondanks alles terug in de wedstrijd te komen, en schuwde daarbij geen rechtstreekse aanvallen op de benen van hun tegenstanders. Toch niets mocht baten en het was FT Antwerpen dat de score verder uitbouwde. Een hoekschop die vrij hoog werd gegeven kon door Bachar in een tijd op de slof genomen worden. Het schot was onhoudbaar voor de Mechelse doelman.
Ajouaou liet enkele minuten later eens zien waarom wij hem hebben binnengehaald. Een onderschepping van de bal op de middenlijn en dan op zijn eentje de hele Mechelse verdediging inclusief doelman uitspelen om dan poepsimpel de bal over de doellijn te duwen.
Verder waren er geen noemenswaardige acties meer en stond de eindstand op het bord.
Eindstand : 1 - 8

Besluit:
Het was een vermoeiend week end voor onze jongens, die gelukkig volgende vrijdag niet aan de slag moeten wegen het algemeen forfait van Kaya’s Beringen, maar coach Nieddu geeft hen geen rust. In plaats van een wedstrijd op vrijdag 11 maart krijgen zij een extra training voorgeschoteld. Ondanks het feit dat ik in de verslagen geen kritiek op de scheidsrechter wil geven, kan ik mij nu hiervan niet onthouden. Slecht en ondermaats zijn de enige woorden die ik voor hun prestatie kan vinden.